Szúnyoghálók

Szúnyoghálók

Fix szúnyogháló

A fix szúnyoghálókat az egyszerűség, a költséghatékonyság és a könnyű felszerehetőség jellemzi. A fix szúnyogháló kívülről csavarok segítségével kerül felrögzítésre a nyílászáróra. Üvegszálas alapanyagból készülnek, idő és UV álló kivitelben, szürke színű hálóval. A hálót jellemzi, hogy sűrű szövése ellenére is, pár méterről kinézve már nem zavarja a kilátást. Elérhető alapszínei a fehér és a barna. Alumínium változat esetén lehet fóliás vagy a RAL színskálából választott színek bármelyike.

Peremes fix szúnyogháló

A peremes vagy más néven Isso fix szúnyogháló alapanyag tekintetében mindenben megegyezik a fix szúnyoghálóéval. Viszont ennél a szúnyogháló típusnál a felszereléséhez nem kell megfúrni a nyílászárókat, mivel nem csavarral rögzítjük, hanem a szúnyogháló profilra szerelt rögzítő fülekkel. Előnye a normál keretes változattal ellentétben, hogy könnyen levehető.

Rolós szúnyogháló

A rolós szúnyogháló nagy előnye a fix szúnyoghálókkal szemben, a mozgathatóság. Abban az esetben, ha nincs szükség a szúnyoghálóra egy mozdulattal felengedhetjük. A rolós szúnyogháló, nem csak ablakoknál, de ajtók esetében is alkalmazható. Míg az ablakoknál fentről lefelé történik a szúnyogháló kezelése, addig az ajtók esetében a szúnyoghálót oldal irányba húzzuk el. A rovarháló erős UV stabil üvegszál alapanyagú, mely szürke színben elérhető. Gyűjtődoboza alumíniumból készül, mely az alapszíneken felül elérhető fóliás és RAL színekben is. Ablakok esetében a szúnyogháló alumínium fix akasztó segítségével kerül rögzítésre. Ajtónál a rolós szúnyoghálót egy nagyon erős mágnesesbetét tartja zárt állapotban.

Redőnybe épített rolós szúnyogháló, avagy kombi redőny

Abban az esetben, ha nyílászáróinkon még nincs, de szeretnénk redőnyt és szúnyoghálót is felszereltetni, kiváló választás a kombi redőny. Nem csak olcsóbb mintha külön-külön vásárolnánk és szereltetnénk a termékeket, de esztétikusabb is. Ha külön vagy utólag kerül megvásárlásra a szúnyogháló a redőnyhöz, akkor egyszer ki kell fizetnünk a komplett redőnyt és a teljes szúnyoghálót egyaránt. A kombi kivitel esetében a szúnyogháló alumínium kerete elhagyható, hiszen a rolós szúnyogháló a redőny belsejébe kerül előre beszerelésre.

PLISZÉ szúnyogháló

A pliszé szúnyogháló az egyik legjobb és legpraktikusabb választás lehet a szúnyoghálók között. Rendkívül strapabíró, így kisgyermekes családoknak is ajánlott. A Pliszé szúnyogháló esetében nincs nehezen kezelhető mágneses rögzítés, nincs a hálót folyamatosan húzó rugós feszítés, bárhol megállítható, ezért könnyen kezelhető. Többnyire teraszajtók szúnyoghálójaként terjedt el, de ablakok esetén is alkalmazható. A pliszé szúnyoghálóhoz választható klasszikus szürke színű háló vagy reflexiós háló is, amely hő visszatükröző hatású. A szerkezet az alapszínek (fehér, sötét barna) mellett választható a RAL színskála bármely színében vagy faerezett színekben is.

 

Nyíló szúnyogháló ajtó

Kifejezetten ajtók elé kifejlesztett szúnyogháló típus. Választható rugós vagy normál zsanéros kivitelben is. A nyíló szúnyogháló megfelelő záródásáról a rugós zsanér esetében mágneses rögzítő, míg normál zsanér esetében csappantyú gondoskodik. Anyagát tekintve teljesen alumínium kerettel rendelkezik, ami nem csak a megszokott alapszínekben (fehér és barna), de választható RAL színekben egyaránt rendelhető.

Toló szúnyogháló ajtó

A toló szúnyogháló ajtók ideális védelmet biztosítanak, nagy felületek esetében. Elegáns megoldás lehet meglévő toló-bukó vagy emelő-toló erkélyajtók esetében. Az eltolható szúnyogháló panel nyitáskor rácsúszik az oldalsó fix ablak táblára. A toló szúnyogháló működése, esztétikus alacsony sínen történik. Egy vagy két toló paneles kivitelben egyaránt elérhető. A két szárnyú kivitel esetében iker síneken történik a toló panelek működése egymástól függetlenül. A toló szúnyogháló elérhető alapszínei a fehér és a barna, de emellett RAL színekben és fóliázott kivitelben is rendelhető.